Som familj blir det ganska många fester och tillställningar under ett år. Det är födelsedagar och namnsdags, förutom särskilda tillställningar som bröllop och studenten. Det kan ju bli ganska dyrt. Men det finns smarta sätt att göra fester och tillställningar både roliga och billiga.

1# Köp online i förväg

Det spelar ingen roll vilken slags fest eller högtider som ska firas. Ni kan spara mycket pengar genom att planera inköpen och handla online. Det som är så smart med att handla online är dels att du sparar mycket tid, och som förälder är tid oftast en bristvara. För många föräldrar är ju också pengar en bristvara eller något som bara rinner mellan fingrarna. När du handlar online kan du se allting som finns på en gång. Istället för att gå från ena butiken till den andra och till slut köpa det som finns framför näsan, så kan du i lugn och ro planera ditt inköp. Det som också är roligt med att handla online är ju att barnen kan hjälpa till. Ska ni ha en överraskningsfest för pappa? Grillparty för mormor som fyller 70 år eller planerar ni en studentskiva? Att sitta tillsammans framför datorn och beställa är både billigt, tidssparande och mycket roligt. Det gör också att barnen får känna sig delaktiga i förberedelserna till festen. Det medför också att de kommer ta ett större ansvar för att sätta upp dekorationer och göra det fint. Handla allt för festen på partytajm.se, som har dekorationer, godis, hattar, mössor och allt annat ni behöver för både studenten, midsommar och allas födelsedagar.

2# Satsa på dekorationer

Köp dekorationer! Det gör så otroligt mycket att ha roliga dekorationer på grillpartyt för släkten eller att sätta upp en ballongvägg till studenten. Eller att ha ett stort grattis på födelsedagen/happy birthday att plocka fram när någon fyller år. Satsa på mycket guld, silver och glitter, och köp sådant som passar till många fester.

3# Laga mat i förväg

Till en fest ingår ju alltid mat, tårta eller fika. Smartaste sättet för att både göra det billigt och inte för stressande är att planera maten i god tid och att laga och baka i förväg. Låt också dina barn och tonåringar hjälpa till och ta ett ansvar. Är det tonåringen som fyller 15 år, så kan hen hjälpa till att förbereda maten, baka muffins eller tårtan. Detsamma gäller yngre barn. Att lära sig hur man håller i en fest, hur man planerar och förbereder, har de nytta av sedan när de blir vuxna.

4# Belysning

Belysning gör verkligen stor skillnad för en fest. Köp ledlampor som ni kan sätta upp i trädgården eller kring altanen/balkongen för både mysiga vardagskvällar och fester. Det gör så stor skillnad att ha belysning uppsatt. Vintertid är det väldigt fint att ha marschaller som välkomnar gästerna utanför huset – om ni bor i villa. Levande ljus är ju också härligt. Köp rejält med värmeljus, stearinljus och placera både på matbordet och i badrummet. Det är riktigt mysigt att gå in i ett badrum och mötas av levande ljus. Har ni snygga flaskor kan ni dekorera uterum med stearinljus nedstoppade i flaskor. Det är en sån härligt rustik och kreativ känsla när stearinet har runnit ner längst ljus och flaskan. Mycket känsla, knappt någon kostnad.