Det är inte bara viktigt att ni som föräldrar tar hand om era barn, ni bör också medvetet arbeta på er egen relation. Det kommer både ni och barnen må bra utav. Även föräldrar kan behöva gå på dejt ibland.

Gå på dejt

Om ni är småbarnsföräldrar kan dejtandet kännas som något väldigt långt bak i tiden. Något ni gjorde innan allt handlade om matlagning, städning och att få vardagslivet att flyta på. Men det är viktigt att ni tar hand om er relation. Om ni som föräldrar älskar varandra och mår bra, så kommer era barn må bra. Investera i barnvakt minst en gång i månaden. Eller om ni har en mor- eller farföräldrar som kan komma och passa barnen. Gå ut och ät, umgås och ta tid för varandra.

Klä upp er

Klä upp er och gör dejten till en romantisk kväll. Läs modemagasinet Elle så hittar du många romantiska dejtingtips – tips som även ni som föräldrar kan använda. Om ni bor på en mindre ort är det smart att faktiskt åka till ett annat samhälle, så att det känns som något nytt. Det är också tråkigt att gå på dejt och råka på vänner. Då finns det en risk att dejten rinner ut i sanden. Bor ni i en större stad kan det vara klokt om ni går till restauranger som inte ligger i er stadsdel. För att göra dejtandet extra roligt kan ni försöka hitta ett nytt matställe varje gång.

Romantisk weekend

Någon gång per år bör ni också försöka åka iväg på en gemensam romantisk weekend. Låt en släkting passa barnen. Eller så betalar ni en barnvakt att ta hand om dem under en hel helg. Om ni inte kan vara borta två nätter, så kan ni i alla fall göra en romantisk heldag tillsammans. Investera i er kärlek, så investerar ni i familjen.