Det är härligt att göra en cykeltur tillsammans som familj. Se till att alla i familjen har en bra och passande cykel, så kan ni göra många roliga aktiviteter tillsammans.

Cykla tillsammans

Att cykla tillsammans som familj är ett roligt sätt att umgås. Packa en rejäl picknickkorg. Cykla sedan iväg till en fin äng, bergstopp eller badplats. Genom att cykla tillsammans grundlägger ni också rörelse och aktivitet i era barns liv. Ni hjälper dem att skaffa sig en hälsosam livsstil.

Cykelsemester

Det är många familjer som cyklar tillsammans på semestern. Om ni vill göra en cykelsemester kan ni satsa på Gotland eller Öland, klassiska semesterställen för cykelfantaster. Eftersom det inte är så långt mellan byarna, så orkar även barnen cykla mellan de olika övernattningsställena. När ni cyklar som familj är det klokt att inte göra för långa dagsetapper. Cykla kortare sträckor och njut av daglig glass. Så kommer också de yngre orka cykla och tycka att semestern är riktigt rolig. När ni cyklar med barn är det också smart att boka boende i förväg. Glöm inte heller att ta med varsin vattenflaska att sätta fast på cykeln.