Att köpa ny bil är ett stort steg och något som involverar alla i familjen. Det är kul att välja ny bil men också något som kräver planering. Man måste ju rådfråga alla familjemedlemmar samt ta hänsyn till budget och hur mycket man kör. Var man köper sin nya bil har också en stor påverkan; se alltid till att din bil är kvalitetstestad och kommer med historik osv.

Seriösa bilsajter och återförsäljare

Att hitta en ny eller begagnad bil är ingen konst, däremot kan det vara extra krävande att hitta en bra bil från en seriös bilhandlare. Det finns tyvärr många klåpare att vara försiktig med ute på nätet och många köpare har blivit lurade. Därför ska du se till att vända dig till de seriösa sajterna och deras anslutna bilhandlare, alternativt de stora återförsäljarna i din stad. Du kan bland annat kika in på Riddermark Bil och leta vans och transportbilar eller andra fordon som faller dig i smaken. För en familj som kör mycket och där en eller flera arbetar med yrken som kräver frakt i jobbet, kan en transportbil vara nyckeln till frihet.

Vilken biltyp passar bäst för en familj?

Beroende på hur din familjs behov ser ut finns det olika biltyper att välja bland. En SUV är en populär modell som passar för den större familjen som ofta skjutsar och hämtar, där man måste få in prylar och träningsutrustning med mera. Bor ni på landet kan till och med en pickup vara en bra idé. För den lite mindre familjen är en halvkombi ett bra val, alternativt en kombi, men en kombi passar lika bra till en litet större familj.

Vad brukar ni göra? Är ni ute efter en bekväm bil att ha till sommaräventyret eller för att kontinuerligt köra upp till fjällen om vintern? Kanske ni bilar mycket nere på kontinenten? Har ni kanske husdjur? I så fall ska de också få plats i bilen. Tänk praktiskt när ni väljer ut en ny bil.

Kolla in ”bäst i tester”

Om du inte har en aning om vilken bil som du ute efter men ändå vet på ett ungefär vilken biltyp som skulle kunna passa, så kan du kolla in nätets alla bäst i tester. Där kan du till exempel leta efter test för den bästa kombibilen, SUV:en eller varför inte transportbilen.

Detsamma gäller ju givetvis om du ska köpa en mindre bil eller en sportig cab bara till dig själv. varje bilköp bör gå smidigt tillväga och vara tryggt så du inte köper fel. Tänk också på att välja rätt billån till dig så att det lönar sig i längden.