December innebär julmånad och det är en hel del stress och utgifter kopplade till jul. Istället för att fokusera på julklappar i överflöd och det perfekta julpyntet bör fokus ligga på att umgås med dina nära och kära. Julen är en riktig är familjehögtid. Om du har en egen familj så räcker det gott och väl att fira endast med dina allra närmaste om du önskar det. Det behöver inte vara ett stort släktkalas på julafton. Det är inget som är skrivet i sten och hur du och din familj vill fira julen är helt upp till er. Passa på att göra era egna traditioner. Men något som är viktigt för många är julgranen, speciellt för barnen. För att göra det enkelt för dig är det ett tips att beställa din julgran på nätet och få den direkt hem till dörren. Det finns lite olika typer av granar som du kan beställa. Tänk på att beställa den i tid så den hinner komma. Barn brukar älska att klä granen.

 

Prata igenom vilka förväntningar som finns på julen

För att julen ska bli riktigt bra för alla kan det vara en god idé att prata igenom julafton med barnen. Om barnen har orimliga förväntningar på dagen går det att förebygga deras besvikelse redan innan. Det är också viktigt att allt handlar om att vara tillsammans, inte om julklapparna. Många har en föreställning om att julen ska vara perfekt med glada barn och inga bråk. Men så ser inte riktigt verkligheten ut och därför är det bra att även ta ner eller omvärdera dina egna förväntningar. Att prata om dina förväntningar med din partner kan vara en bra idé för att minska risken för gräl och besvikelser.

Skapa egna familjetraditioner

Traditioner skapar en viss trygghet hos både vuxna och barn. Att ha traditioner är också mysigt och trevligt. Traditioner är ofta knutna till känslor som exempelvis samhörighet eller spänning. Familjetraditioner är något som barn ofta tar med sig när de växer upp och ser tillbaka på med glädje. Om du inte har några traditioner i din familj är det aldrig försent att börja med några. Traditioner för också samman alla familjemedlemmar.