Att inreda med små barn är inte helt enkelt men med större barn kan det faktiskt vara en fördel. Barn kan vara väldigt kreativa och det kan vara en bra idé att involvera dem när du ska renovera eller göra om hemma. Lite äldre barn brukar dessutom tycka att det är väldigt roligt att få vara delaktig. De kan tycka att det är väldigt roligt att välja färger och former, speciellt om det handlar om deras eget rum. När det kommer till val av tapeter är det bra att involvera större barn i valet. Du och barnet kan sätta er ner framför datorn och surfa in på Familjetapeter som har ett brett sortiment av olika tapeter. Barnet kanske inte ska göra valet helt själv men med guidning och en dialog kan ni komma fram till vilken tapet som skulle kunna passa i hens rum. En fondvägg kan vara en bra kompromiss. Barnet kan också få säga sin åsikt om de andra rummen i bostaden om det är så att de också ska tapetseras om. Äldre barn kan också hjälpa till med själva tapetseringen eller om det ska målas om. Har du mindre barn kan det vara bra att anlita en barnvakt.

Inspireras av barnets kreativa idéer

När du ska inreda barnets rum kan du och barnet tillsammans försöka skapa ett harmoniskt rum med en röd tråd. Om barnet har en dröm om att bo i ett tält eller i ett träd kanske det kan vara den röda tråden. Låt dig inspireras av barnets härliga fantasi. Ditt barn kanske har andra kreativa idéer om resterande rum i huset. Om det finns tid och möjlighet kan det vara kul att tillsammans med ditt barn sy nya kuddar eller skapa egna dekorationer till inredningen.

Bara barn får vara med är de rätt nöjda

Barn gillar att vara med och oftast spelar det mindre roll vad familjen gör, bara det är en aktivitet tillsammans. Ditt barn kommer vara superglad över att få vara med i själva renoveringen och inredningsprocessen och kommer därför köpa att de inte får precis som de vill. Om du har väldigt små barn är det bra att göra upp en plan för hur renoveringen ska se ut om den är omfattande. Du och din partner kanske kan dela upp arbetet eller anlita en barnvakt. Det är inte roligt för barnen om det endast är renovering på schemat helg efter helg. Ta tid för att vara lediga tillsammans.