Alla som har barn vet att det inte är helt lätt att hålla möblerna rena från spill och andra fläckar som kommer från barnens framfart. Det ena är svårare att få bort än det andra, men tack och lov finns det smarta lösningar för många av våra vanligaste möbler.

Experterna på möbelöverdrag

Som föräldrar känner vi alla igen det – gröt, mjölk, pennor, kiss, diverse mat och – ja, vad som helst; allt kan spillas över möbeltygerna och lämnar kvar fula fläckar som ibland inte går att få bort hur mycket vi än försöker. Oftast är det ju bara våra egna barn vi har att bekymra oss för, men är det dags för till exempel födelsedagskalas kan hemmet bli fullt av barn och därmed ökar riskerna för spill och fläckar. Huvudsaken är såklart att barnen har roligt, men visst vill man också försöka hålla möblerna rena, inte sant? Det finns en hel del husmorsknep att ta till när det kommer till fläckar, men en del av dem är helt enkelt för envisa för att försvinna. En annan lösning är att kontakta experterna på Bemz och få hjälp med nya överdrag. Har ni Ikeamöbler i ert hem är detta proffsen för er – de fixar nya överdrag till en mängd olika möbler från Ikea, vilket har räddat många soffor, stolar och fåtöljer från en för tidig pensionering.

Piffa till hemmet efter småbarnsåren

Även om ni inte är en barnfamilj, eller om era barn är större och har lämnat den värsta spillåldern bakom sig, kan det vara skönt att uppdatera utseendet på era möbler ibland. Nya överdrag kan förändra allt från stil till atmosfär i ett rum, plus att det kan bli ett välkommet avstamp mellan småbarnsåren och kommande år. Tillsammans med övrig renovering eller uppfräschning av hemmet och inredningen är det här ett enkelt sätt att skapa en ny känsla utan att behöva köpa nya möbler. Så misströsta inte om huset känns lite slitet efter småbarnsåren – hos Bemz finns smidiga lösningar för ett flertal olika typer av Ikeamöbler. Ni kan på ett enkelt sätt få ett uppfräschat hem utan för mycket slit, och ni kommer förmodligen spara pengar på det också.