En stor fördel för barnfamiljer, särskilt när bägge föräldrar arbetar, är att ha nära och god kontakt med både mor- och farföräldrar. Det är många gånger svårt att få vardagen att gå ihop med heltidsjobb och ibland lång resväg till och från jobbet. Visst behöver barnfamiljer avlastning och lite hjälp med barnen och det är här som mor- och farföräldrar är fantastiska och kanske till och med oersättliga. För de allra flesta mor- och farföräldrar är barnbarnen väldigt viktiga och deras tid tillsammans betyder oerhört mycket för dem. Många seniorer är fulla av energi, erfarenheter och omtanke och är en stor tillgång för att hjälpa till att avlasta stressade föräldrar med familjelivets alla bestyr.

Bo nära varandra

Det finns många fördelar för en barnfamilj att bo nära mor- eller farföräldrar, i synnerhet för familjer som bor på landet. Det är betydligt vanligare än vad många tror att vuxna barn väljer att bygga hus på föräldrarnas gård för att flytta in med sina barn. Närheten och familjebanden blir starka och livet på landet blir givetvis enklare och smidigare med barnens mor- eller farföräldrar i grannhuset. Det är en dröm för många att bo på landet men är krävande för barnfamiljer i och med långa avstånd till jobb och skola. Mor-och farföräldrar kan bli en bra lösning för hela familjen.

Det är alltid uppskattat att ge mor- och farföräldrar lite extra. Hos hejsenior.se får alla seniorer som är medlemmar massor av rabatter och fina erbjudanden. Medlemskapet är givetvis gratis och allt som behövs är en mailadress. Alla samarbetspartners till Hej Senior är kontrollerade och de garanterar sina medlemmar en trygg och säker e-handelstjänst.

Hjälp med läxläsning

Som förälder är det givetvis viktigt att hjälpa ditt barn med skolarbete och läxläsning. Det är bra att skapa rutiner redan från början när det gäller läxor, så att barnen kan sköta sina läxor på egen hand. Problemet är dock att barn inte har samma disciplin som vuxna och det finns massor av andra saker att göra som är mycket roligare än att läsa läxor. För en förälder med långa arbetsdagar räcker inte alltid tiden till för att hjälpa barnen med sitt skolarbete. Dessutom behöver föräldrar som arbetat hela dagen få tid att koppla av när de kommer hem. Mor- och farföräldrar kan bli en jätteresurs och en fantastik hjälp för barnens läxläsning. För det första är dom på plats med barnen redan när dom slutar skolan. Efter ett mellanmål kan läxläsningen komma igång med vuxen hjälp (när det behövs). Som förälder tar du givetvis över när du kommer hem från jobbet. Vad kan vara bättre för barnen än att få hjälp när det behövs och för mor- och farföräldrar att kunna hjälpa till?

Föräldrar behöver tid för varandra

Föräldrar har nästan alltid ont om tid och framförallt ont om tid för varandra. Självklart behöver föräldrar ta sig tid för att exempelvis gå på dejt på en romantisk restaurang eller njuta av en hotellweekend. Det är viktigt att ta denna tid för varandra regelbundet, kanske en gång i månaden, för att hålla förhållandet vid liv och för att ladda batterierna. För att detta ska bli möjligt behövs en vuxen barnvakt som ser efter barnen under tiden och vilka passar då bättre än mor- och farföräldrar? Mor- eller farföräldrar får en härlig stund med barnen och ni föräldrar får en skön stund att rå om er själva.