Det finns flera fördelar med att köpa märkeskläder till barn, frånsett att det kan bli ganska dyrt. Samtidigt är antagandet att populära barnmärken är dyrare inte riktigt sant, för rejäla märken har oftast ett större andrahandsvärde än slit-och-släng-kläder. Det innebär att du kan sälja dem vidare efter att barnen vuxit ur dem, om de nu inte ska ärvas av ett syskon eller en annan småtting i närmaste omgivningen. Somliga av märkeskläderna har till och med ett samlingsvärde, som Mini rodinis unika kollektioner som står sig riktigt bra i värde.

Barnmärkeskläder kan vara mer hållbara

Den fina kvaliteten – för visst känns det extra bra att bära sköna kläder – och större tåligheten är exempel på fördelar med barnmärkena. Om ett plagg knappt håller för mer än två tvättar spelar det inte direkt någon roll om det var billigt från början. Ju längre plaggen håller, desto billigare blir de. De blir också avsevärt miljövänligare, och detta är numera eftersträvansvärt för många barnfamiljer. Vare sig du köper Adidas, Didriksons eller Gant barnkläder i butiker online kan detta medföra många positiva saker för en hållbar livsstil.

Sälja barnkläder på lokala barnloppisar

Runt om i städerna anordnas årliga loppisar med barnteman. Om du ska sälja era använda barnmärkeskläder kan det därför vara en bra idé att börja i en sådan ände. Kolla runt på Facebook, Instagram och eventsidor för att se om det finns någon lokal loppmarknad på g. Många gånger fungerar de större eventen som så att du bara behöver registrera kläderna du önskar sälja och sedan sköter resten sig själv – utan att du måste stå vid ett eget loppisbord. Men att stå och sälja själv kan vara väldigt mysigt och inför att du ska göra det kan du ju passa på att rensa i den egna garderoben för ett extra klirr i kassan.

Sälja begagnade barnmärkeskläder online

Annars är ju nätförsäljningen av begagnade barnmärkeskläder allra störst, och det krävs inte så mycket jobb för att du ska komma i gång. Numera finns ju den superenkla gratistjänsten Facebook Marketplace, som dessutom har en lokal koppling. Det ger fler valmöjligheter vad gäller leverans och upphämtning. Även tjänster som Sellpy underlättar när du ska sälja barnkläderna. I det här fallet fyller du en påse, som du får hemskickad, med kläder, skickar tillbaka den till Sellpy och så sköter de försäljningen åt dig mot en viss avgift. Om du hellre vill sälja dina Puma eller Gant barnkläder själv kan du använda dig av plattformen Tradera.

Kan man se märkeskläder som en investering?

Okej, så att kalla att köpa märkeskläder som Gant barnkläder för en investering är kanske att ta i, men det ligger nog ändå något i det. Många influencers berättar ju om hur de köper märkesprylar som de har glädje av ett tag och sedan säljer vidare när de har tröttnat på eller vuxit ur dem. Eftersom andrahandsvärdena är så stora blir det sällan en så dyr affär. Detta gäller alltså även för barnmärkeskläder, det vill säga så länge de förblir hela och rena. Att lära sig vara rädd om de saker man har är värdefullt.