När du känner att pengarna lyser med sin frånvaro men hela familjen längtar efter några nya äventyr, kan det vara dags att leta runt i lådor och askar efter bortglömda värdesaker som går att sälja. Många gånger hittas guld och andra smycken, som kan vara värda mer än du tror, något som kan resultera i en lite mer välfylld resekassa.

 

Inte bara guld som glimmar

Även om gamla smycken ofta håller någon form av känsla och historia, är det också vanligt att de blir liggandes i någon byrålåda i åratal, halvt bortglömda och utan att få pryda någons finger, handled eller hals. Har du tur är de ändå värdefulla, och har du inte riktigt starka känslor för smyckena kan det vara väl värt att leta fram dem ur deras gömmor. Har du väl bestämt dig för att sälja ditt guld hittar du kanske till och med mer än du trodde, eftersom du även kan få pengar för andra typer av metaller och stenar, som exempelvis silver och diamanter. Du ska såklart vara försiktig med att sälja sådant du trots allt tycker om och känner mycket för, så tänk efter innan du skickar iväg smyckena så att du är säker på att du inte kommer ångra dig. När du genomfört din försäljning kan du se fram emot att få in lite extra pengar på ditt bankkonto, något som alltid är uppskattat både när man har familj och när det är dags för semester, resor eller andra utflykter.

Loppis och familjesparande

När du väl har kommit på idén med att leta upp och sälja gamla guldsmycken kan det även öppna upp för mer inspiration. Vad kan du och din familj göra mer för att spara och samla in mer pengar för era gemensamma nöjen? När du letade efter guldet kan du mycket väl ha hittat mängder med annat som ni inte heller använder men som är fullkomligt användbart och i gott skick. Kanske kan ni samla ihop allt och sälja det på loppis? Det är ett mycket populärt sätt att bli av med sådant som andra kan ha användning för och samtidigt få in en del pengar. Se också över vad ni inom familjen kan spara in på – vad har ni för extra utgifter som inte är helt nödvändiga och som ni faktiskt kan undvara, åtminstone en tid? Tillsammans kan de här små bäckarna bli till en större flod, och vips har ni lyckats få ihop de där extra pengarna ni längtade efter.