Att få ihop livspusslet i en familj är inte lätt alla gånger. För att få mer familjetid behöver du vara kreativ och tänka utanför boxen. Försök att frigöra mer tid och samtidigt inte slå knut på dig själv när du ska komma på vad ni ska göra tillsammans. Att anlita hemstäd är en väldigt bra idé om du vill kunna umgås mer med familjen. Städa är inget som just du måste utföra utan det är en typisk sak som kan delegeras till andra. Du bestämmer själv hur mycket du vill att städfirman ska städa och hur ofta. Ibland finns det fasta priser för vissa saker. Om du har något utöver grundpaketet kan du få ett prisförslag. Tänk att få komma hem till ett skinande rent hem och slippa börja dammsuga och plocka saker, det är guld värt.

Satsa på familjemiddagar

Det behövs egentligen inga storartade aktiviteter för att familjen ska umgås tillsammans. Att äta middag tillsammans är en sådan sak. Sitt ner tillsammans och ät i lugn och ro. Då kan ni prata om hur dagen varit och det är ofta vid middagsbordet som intressanta diskussioner föds. Alla middagar behöver inte vara gemensamma men några stycken i veckan kan vara värt att prioritera. Att skippa skärmen en kväll i veckan och ägna dig helhjärtat åt familjen är ett tips. Det är viktigt att alla verkligen lägger ifrån sig sina skärmar och helst stänger av allt ljud. Spela brädspel, ha picknick på golvet, pussla eller pyssla med något är bara några aktiviteter som ni kan göra.

Träna och laga mat tillsammans

Det finns många vardagsbestyr som ska göras i en familj och att involvera barnen i sysslorna kan vara ett sätt att vara mer tillsammans. Det ger dig möjlighet att samtala med barnen på ett naturligt sätt. Laga mat ihop kan också vara trevligt, tänk på att allting inte måste vara perfekt. Om du ska träna kan du ta med barnen. Om en löptur står på schemat kan barnen cykla bredvid. När det är dags för styrketräning kan du köra det hemma på vardagsrumsgolvet och låta dem vara med. Det finns massor med saker att göra tillsammans som inte alls är avancerade men som ger tid tillsammans.