Under väldigt många år har de japanska små ”fickmonstren” (Pokémon är en förkortning av ”pocket monster”) charmat oss, och trots att det var länge sedan de började sitt segertåg över världen är de fortfarande populära hos både stora och små.

Mycket merch att välja bland

Det som började som en animerad serie för oss i väst har under årens lopp utvecklats till att omfatta allt från spel till Pokemon leksaker och för några år sedan även en app för att aktivera både barn och vuxna. Appen – Pokémon Go – blev så omtyckt att både föräldrar och barn gav sig ut och jagade små monster i sina mobiler, vilket ledde till en stor ökning av rörelse och aktivitet för flera generationer. Även om appen nu har några år på nacken är den fortfarande omtyckt av många, och ett perfekt sätt att komma ut och ha roligt tillsammans med dina barn. Eftersom intresset för både spel och den animerade serien fortfarande är stort, påverkas även populariteten för övriga leksaker. Ett barn som gillar Pokémon Go har förmodligen en eller ett par favoritmonster, som blir perfekta födelsedagspresenter i form av mjukisdjur, pussel, figurer, ryggsäckar och mycket mer.

Föräldrar och barn delar intresse

En faktor som gjort Pokémon så populärt är förmodligen att det blivit ett lätt sätt för barn och föräldrar att mötas i ett gemensamt intresse, vilket inte alltid är så enkelt med andra av barnens intressen. Här är det dessutom ofta så att föräldrarna, och singlar också för den delen, blir intresserade av Pokémon Go på egen hand, vilket så klart gör allting ännu roligare. Det är skillnad på en förälder som är genuint intresserad av det barnen gillar, och en förälder som visar intresse mest för att ha koll på vad barnen faktiskt gör. Utifrån de här aspekterna finns det inget som tyder på en förminskning av Pokémons popularitet; det kommer med största säkerhet dyka upp mängder av fler barn och vuxna som blir nyfikna och vill utforska dessa relativt söta monster. Så även om du missade hypen när den var ny, så är det aldrig för sent att börja leta Pokémons, och glädja barnen med deras favoritleksaker.