Ibland rinner pengarna mellan fingrarna och i slutet av månaden undrar du vart alla pengar tog vägen. Kanske vill hela familjen åka på en efterlängtad semester i sommar men just nu ser det dystert ut eftersom pengarna inte riktigt finns. Men det är inte kört, att spara ihop pengar till en semesterkassa är fullt möjligt. Att ha en gemensamt mål kan vara en bra motivering för att få med hela familjen på spartåget. Ett sätt att spara pengar på är att leta rabatter. Hos Familydeal kan du hitta massor med rabatter på allt från mat till bredband. Här kan du hitta bra deals som gör att du kan dra ner familjens månadskostnader rejält. Att leta rabatter i mataffären är också en bra grej att göra.

Gör en matbudget

För att spara pengar ska du börja med att gå igenom ekonomin och se vad familjen lägger pengar på. Gå igenom alla “onödiga” och återkommande utgifter. Det finns många onödiga utgifter som går att dra in på. Det går även att spara en del pengar på att planera maten och handlingen. Du ska även försöka att inte slänga mat. Alla bäst-före datum är endast en rekommendation. Det finns livsmedel som går att äta utan problem en vecka efter utgånget bäst-före datum. Sista förbrukningsdag är däremot något annat. Försök också att vara kreativ. Istället för att åka och slentrian handla inför middagen, kolla vad som finns hemma. Det kanske finns något i kylen, skafferiet eller frysen som ni kan äta. Att äta mer vegetarisk är också ett bra sätt att spara in några kronor. Ett tips är att ha en veckobudget för mat istället för månadsbudget. Avsätt en summa varje vecka och gå inte över den.

Rensa och sälj saker

Hela familjen kan också hjälpas åt att gå igenom förråd och garderober och se om det finns några saker som går att sälja. Sälj allt du inte använder. Det finns många bra sajter som du kan sälja saker på. Du kan verkligen få in pengar genom att rensa. Innan du köper något nytt ska du verkligen fundera om det är nödvändigt. Gör inga impulsköp utan fundera ett tag innan du slår till. Ni kan också spara pengar genom att cykla istället för att ta bilen.