Som vuxen och förälder är din familjs säkerhet mycket viktigt. Du vill känna dig trygg i att de är trygga – vare sig du är med dem eller ej. Då är det smart att förebygga problem genom att installera olika användbara larm och övervakningskamera.

Tryggt hem

Vårt hem är ju vår borg och bostaden ska vara en säker plats att vara på. Ett ställe där vi kan slappna av och inte behöver oroa oss. Då kan larm och andra anordningar vara till stor hjälp. Förutom klassikern brandlarm kan du installera övervakningskameror både inne och ute, dörrkamera så att du alltid kan se vem som ringer på dörren och vattenlarm för att minska risken för fuktskador. Gå in på www.larmkollen.se, där du kan köpa enskilda larm, men också larmpaket till mycket bra priser.

Skydda bostaden

Det finns mycket som du kan göra för att skydda ditt hem och din familj. Först och främst ska du se över dina brandvarnare. Fungerar alla? Har du brandvarnare i (så gott som) alla rum? Bra brandvarnare är bland de billigaste försäkringarna som finns. Se även över ingången till ert hem. Sätt upp sensorbelysning både utanför garaget, i trädgården och vid ingången. Det ska kännas och vara tryggt för dina barn att gå in på tomten. Vilket slags lås har ni? Hur säkert är det? Om det har varit mycket inbrott i trakten är det klokt att installera övervakningskamera, så har ni i alla fall tjuven på bild. Hot om larm och övervakningskamera brukar också hjälpa till att hålla bovarna borta.

Utanför hemmet

Det finns mycket som du kan göra för att din familj även ska vara trygg utanför hemmet. Om du har unga döttrar som är ute sent kan du ge dem överfallslarm. Naturligtvis är det också en bra gåva till dina söner. Som vuxen kan det också vara smart att ha ett överfallslarm på dig om du gillar att jogga på kvällen när det blivit mörkt. Glöm inte heller att se över sommarstugan. Förutom brand- och vattenlarm, så är det smart att sätta upp sensorbelysning. Se till att allt sköts över mobilen, så har du alltid koll på både hemmet och sommarstugan.