Är ni på väg att flytta? Då är det smart att anlita flyttstädning. Att flytta som familj innebär mycket planering, logistik, stress och massa praktiska göromål. Tänk då vad skönt att inte behöva städa ur bostaden.

Flyttstädning i Göteborg

En flytt innebär så oerhört mycket. Om ni just har köpt en villa i ett härligt villakvarteren, så blir flytten troligtvis en positiv och rolig upplevelse. Ni tar ett steg framåt i familjelivet. Men ibland kan man behöva flytta för att komma närmare jobb, till en bättre skola för barnen eller för att det har hänt något inom familjen. Oavsett orsak till flytten, så måste man alltid städa. Ska ni sälja en bostadsrätt måste ni uppfylla branschens särskilda villkor för flyttstädningen. Bor ni i en hyreslägenhet har er hyresvärd en egen checklista som ni måste uppfylla. Då är det mycket smart att helt enkelt anlita Qleano för flyttstädning i Göteborg, så är städningen uppfylld enligt alla kriterier. Qleano erbjuder 14 dagars garanti på städningen, så ni är extra skyddade. Qleano kan också hjälpa er med flytthjälp under själva flytten.

Flytta som barnfamilj

Att flytta är alltid stressigt. Det är så mycket som ska göras: hitta ny bostad, sälja eller säga upp den gamla, packa, gå igenom saker och samtidigt klara av det vanliga vardagslivet. Med arbete, skola och barn som ska till olika aktiviteter. Har ni tur så har ni mor- och farföräldrar som kan hjälpa er. Att ha goda relationer till släkt och vänner underlättar mycket för ett skönt och avslappnat familjeliv. Särskilt vid en flytt.

Minska stressen under flytten

Det finns mycket ni kan göra för att minska stressen under flytten. Först och främst är det klokt att börja gå igenom hushållet i tid. Ett tips är att ni som familj går igenom era saker en timme i veckan. Barnen ska titta igenom sina lådor, bokhyllan och även kläder. Förutom att det underlättar att de plockar och rensar själva, så lär de sig hur man ska göra inför framtiden. Som vuxna måste ni naturligtvis gå igenom mycket mer och spendera flera timmar varje vecka. Men att göra det som familj en timme varje vecka skapar en god sammanhållning och gör att ni får mer gjort.

Det kan också vara klokt att ha en städdag då barnen inte är hemma. Låt en släkting eller vän ta hand om barnen. Eller så är de hemma hos kompisar. Då får ni som föräldrar en möjlighet att bara fokusera på att sortera och rensa en hel lördag. Det är också klokt att inte ha rensardagen för nära inpå flytten. Börja sortera och packa i tid. Det är så onödigt att frakta kartonger med urvuxna kläder, noppriga sockor och gamla papper från er gamla bostad till den nya. Ju tidigare ni börjar att gå igenom era saker och packa, desto mindre stressade kommer ni att bli. Genom att anlita Qleano för själva flyttstädningen, så kan ni också slappna av i vetskapen om att ni inte behöver putsa fönster, gnugga pastafläckar bakom spisen eller försöka få bort dammtussar bakom elementen.